Met Waterbus op Expeditie naar het Haringvliet!

Deze zomer vaart Waterbus o.a. vanaf Rotterdam naar het Haringvliet en kan men een rondje Haringvliet maken langs diverse bestemmingen. Vanuit Rotterdam is het dit jaar ook mogelijk om uit- of op te stappen in Oud-Beijerland.


Luchtfoto haven Oud-Beijerland // de_haven_van_oud-beijerland.jpg (202 K)Oud-Beijerland

Het centrum van Oud-Beijerland is indrukwekkend door de haven en de historie, bruisende horeca en het opvallende winkelaanbod. Hier kunt u naar hartenlust winkelen in bijzondere boetiekjes en speciaalzaken, waar u gastvrij ontvangen wordt. Sfeervolle evenementen maken dat bezoekers Oud-Beijerland het hele jaar door weer weten te vinden. Verder is het dorp een prima startpunt om met de fiets de mooie Hoeksche Waard te ontdekken.  Oud-Beijerland, daar beleef je het! 

Waterbus met fietsers // familie-waterbus-klein.jpg (239 K)Speciale fietsroutes Oud-Beijerland
Speciaal voor passagiers van Waterbus hebben wij een aantal fietsroutes gemaakt welke gestart kunnen worden vanaf de aanlegsteiger van Waterbus.

Fietsroute 1 - Fietsroute 2 

Cultuurroute Oud-Beijerland
Maak uw bezoek aan Oud-Beijerland compleet door het wandelen van de Cultuurroute. Ontdek in 1,5 uur tijd de rijke geschiedenis van dit sfeervolle dorp. Bekijk het Oude Raadhuis uit 1622, wandel door het groene Laningpark en verbaas u over de vele monumentale panden.
De route is bewegwijzerd via QR-stoeptegels, verkrijgbaar bij de VVV en te downloaden via internet of op smartphone/tablet via de App van BeleefRoutes.
Van 22 juli t/m 19 augustus kunt u op zaterdag onder leiding van een VVV gids de cultuurwandeling lopen. Meer informatie>

Korting horeca Oud-Beijerland
Een aantal horeca zaken in Oud-Beijerland bieden u korting aan op vertoon van uw geldig Waterbus e-ticket. 

Natuurlijk! aan het Spui
Spuidijk 2d (rechts van het politiebureau)
3262 LH Oud-Beijerland
Reserveren: 0186 - 615800
www.natuurlijkaanhetspui.nl

Actie voor reizigers van de Waterbus: Op  vertoon van uw dagticket (van de dag waarop u reist) krijgt u het gehele seizoen 2017 15 % korting op alle consumpties!

Restaurant 't Kookhuys
Havendam 11
3262 AE Oud-Beijerland
0186-622227
www.restaurantkookhuys.nl

Op vertoon van een geldig e-ticket voor de Waterbus krijgt men 10% korting op de totale factuur bij lunch of diner. Niet geldig i.c.m. andere kortingen, niet op feestdagen. 

Vino d’Amigo
Marktplein 6
3261 BZ Oud-Beijerland
06-26314040
www.vinodamigo.nl

Op vertoon van een geldig e-ticket voor de Waterbus kunt u gebruik maken van de volgende acties:
1. Tot 12:00 uur een kop koffie met cantucini voor €1,50 p.p.
2. Van 12:00 tot 17:00 uur een glas wijn (wit, rood of rosé) met een grote flammkuchen D’Amigo voor € 10,00 p.p.
3. Een Risotto Nero met een glas wijn voor € 14,50.

Werelds aan de Kade
Oostkade 24
3261 KL Oud-Beijerland
0186-617170
www.werelds.nl/kade

Op vertoon van een geldig e-ticket voor de Waterbus krijgt u bij het 2-gangen lunchmenu a € 25,00 p.p. gratis een kopje koffie/thee als afsluiting. 

 

 

 

Evenementen Oud-Beijerland

Puur markt oud-beijerland // puur_markt.png (567 K)Zaterdag 22 juli Puurmarkt Oud-Beijerland van 10.00 tot 17.00 uur.
De eerlijke en groene markt in Oud-Beijerland met natuurlijke en gezonde producten! Het is een knusse, authentieke en eerlijke mark. Uiteraard wordt de markt toepasselijk aangekleed, is er muziek en zullen er voor kinderen activiteiten worden georganiseerd. Kom dus gezellig winkelen in het centrum van Oud-Beijerland en verwen jezelf op de markt met allerlei duurzame, natuurlijke en gezonde producten. 

Zaterdag 9 september  Jaar- en Streekmarkt Oud-Beijerland van 10.00 tot 17.00 uur.
Op 9 september 2017 wordt voor alweer de 21ste keer de Jaar- en Streekmarkt in Oud-Beijerland georganiseerd. Naast de sfeervolle en gezellige braderie met meer dan honderd kramen, vindt op deze dag verschillende activiteiten voor kinderen, oude ambachten, straattheater en verschillende optredens plaats. Net als vorig jaar breidt het evenement zich uit met de Streekmarkt op het Molenplein. Bezoekers kunnen genieten van tal van ‘groene’ kramen.

Galerie de Verbeelding-OMD Oud-Beijerland // galeriedeverbeelding.jpg (244 K)Open Monumentendag van 10.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag 9 september ben u tevens welkom bij de vele opengestelde monumenten van Oud-Beijerland. Bezoek het Oude Raadhuis uit 1622, neem een kijkje in de Zadelmakerij van de familie de Koning of beklim de toren van de Dorpskerk. Het volledige programma kunt u t.z.t. vinden op onze website www.vvvhoekschewaard.nl

Zaterdag 16 september Oud-Beijerland Live Festival van 12.00 tot 18.00 uur.
Op deze dag zullen er allerlei bands en singer-songwriters op diverse straatlocaties in het centrum optreden. Het geeft een sfeervol en gezellige sfeer, dus kom vooral naar Oud-Beijerland en geniet van alle talenten! Op deze dag zullen er allerlei bandjes en singer-songwriters op 3 straatlocaties (kop vd Vliet, Veilingpassage, Oostdijk) in het centrum optreden. 

Puur markt oud-beijerland // puur_markt.png (567 K)Zaterdag 7 oktober Puurmarkt Oud-Beijerland van 10.00 tot 17.00 uur.
De eerlijke en groene markt in Oud-Beijerland met natuurlijke en gezonde producten! Het is een knusse, authentieke en eerlijke mark. Uiteraard wordt de markt toepasselijk aangekleed, is er muziek en zullen er voor kinderen activiteiten worden georganiseerd. Kom dus gezellig winkelen in het centrum van Oud-Beijerland en verwen jezelf op de markt met allerlei duurzame, natuurlijke en gezonde producten.

 

 

Tickets online bestellen
In de maand juni vaart Waterbus in de weekenden op zaterdag vanuit Rotterdam. In de zomervakantie wordt zelfs van dinsdag tot en met zondag gevaren. Kijk voor de exacte dienstregeling, vaardagen en afmeerlocaties op www.waterbus.nl/haringvliet. Anders dan voorgaand jaar kunnen reizigers voor Haringvliet Expeditie alleen online een ticket bestellen, waarmee je verzekerd bent van een plek aan boord.
Bekijk hier de dienstregeling >

  • print
Content VVV Idee