Waterbus meert dit jaar wel aan in Oud-Beijerland

vrijdag 24 feb 2017

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Waar het vorig jaar te kort dag was een Oud-Beijerlandse halte in te passen, lukt het dit jaar wel de waterbus in het dorp te laten aanmeren. Vanaf juni stopt de Waterbus er voor het eerst.

Een jaar geleden deed het in Oud-Beijerland pijn aan de ogen: een bus vol toeristen die het grootste dorp van de Hoeksche Waard links liet liggen. Het offensief van de gemeente om de waterbus op weg van Rotterdam naar Hellevoetsluis ook in Oud-Beijerland te laten aanmeren, kwam te laat.

Maar het nieuwe jaar bood nieuwe kansen en dus belde wethouder Harry van Waveren opnieuw naar Arriva, dat de bus in opdracht van het Droomfonds over het Haringvliet laat varen. Een project dat het natuurgebied in de spotlights moet zetten. ,,Ik ben erg blij dat het dit jaar wel gaat lukken'', zegt Van Waveren. ,,Een halte in het centrum past prima bij de ambitie van Oud-Beijerland. Bovendien is de halte niet zomaar een halte op de weg naar Hellevoetsluis. Het is een stopplek waar daadwerkelijk iets te beleven valt.''

Stopplaatsen
Volgens waterbusbeheerder Arriva lopen de gesprekken nog over de 'halte' in Oud-Beijerland. ,,Daarom kunnen we er nog niets over zeggen'', aldus een woordvoerster. Wel bevestigt Arriva dat er gekeken wordt om het aantal stopplaatsen op de 'Haringvlietroute' uit te breiden.

Ondanks de terughoudendheid van Arriva lijkt de komst van de waterbus al in brons gegoten. Maar waar de waterbus in de meivakantie voor het eerst zijn motoren stopzet, is nog niet zeker. De voorkeur van de gemeente gaat uit naar de bestaande aanlegsteiger van het Rhoonse Veer. Een andere optie is de passantensteiger in het Spui, maar de consequentie daarvan is dat de toevallige bezoekers van het dorp hun boot niet kunnen 'parkeren'.

Gids
Van Waveren verwacht met de komst van de waterbus een flink aantal nieuwe toeristen naar Oud-Beijerland te halen. Om hen niet doelloos door het dorp te laten dwalen, wil de wethouder hen meerdere arrangementen aanbieden. ,,Bij voldoende animo bijvoorbeeld een gids die de mooiste plekjes van Oud-Beijerland kan laten zien. Of we kunnen een bord neerzetten met daarop informatie over de leukste plekjes, terrassen of winkeltjes in het dorp. Daarover zijn we nu nog in gesprek met de VVV.''

Het is de bedoeling dat de waterbus elke dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag aanmeert in het dorp.

Bron: AD

  • print

VVV Idee

Tourist Day Ticket

Met het Tourist Day Ticket reis je gedurende een hele dag onbeperkt met bus, tram, metro en waterbus voor een vast bedrag door heel Zuid-Holland.

Lees meer

VVV NL App

De gratis VVV NL App biedt het grootste, meest actuele en betrouwbare aanbod van vrijetijdsinformatie.

Lees meer

Content VVV Idee