Internationale Maasfietsroute geopend

maandag 26 jun 2017

Wielerprominent Leontien van Moorsel opende de Maasfietsroute, officieel La Meuse-à-Vélo, in Venlo. Daarbij waren dertig partijen uit Nederland, België en Frankrijk aanwezig, waaronder Erik Zindel van de VVV Zuid-Holland Zuid. De internationale fietsroute langs de Maas telt meer dan 1.000 km en loopt van de bron tot de monding, onder meer langs Dordrecht, de Biesbosch, Werelderfgoed Kinderdijk en de Hoeksche Waard. “De Maasfietsroute draagt bij aan de bevordering van (fiets)toerisme en recreatie langs de Maas. Dit versterkt de regionale economieën.”, aldus de unieke samenstelling van diverse overheden uit drie landen.

Op www.maasfietsroute.eu staan de fietstrajecten met informatie en vele highlights die langs de route te beleven zijn. Bekijk hier de video van de opening.

Belevenisvolle route
De fietsroute die vanaf het plateau van Langres tot aan Hoek van Holland de Maas volgt, is voor fietsers van elk niveau, voor zowel jong als oud. Via 30 etappes door drie landen kunnen vele steden, dorpen en bezienswaardigheden worden ontdekt. Door de bestaande fietsroutes langs de Maas vanaf de bron in Frankrijk tot aan de monding in Nederland aan elkaar te koppelen is nu één belevenisvolle Maasfietsroute in de markt gezet.

Of men nu de bergachtige omgeving van de Vogezen in Frankrijk wilt ontdekken, de beste plekken zoekt in België om abdijbier te proeven of cultuurhistorische plekken in Nederland wilt bezoeken; de Maasfietsroute biedt het allemaal. Deze belevenisvolle fietsroute trekt naar verwachting jaarlijks tienduizenden extra fietstoeristen en geeft daarmee een directe impuls voor herbergen, hotels B&B en horeca in steden en dorpen langs de rivier. Kortom; de promotie van La Meuse-à-Vélo dient als stimulans voor het fietstoerisme en de vrijetijdseconomie langs de gehele route. 

Bekijk hier de routekaart >

  • print

VVV Idee

Museum Hoeksche Waard

Het statige Hof van Assendelft en herenboerderij Oost-Leeuwenstein vormen samen een sfeervol historisch complex.

Lees meer

Toeristische Overstappunten

Vindt u het leuk om te fietsen of te wandelen in de natuur of in een landelijke omgeving en bent u op zoek naar een nieuwe ervaring? Dan is een TOP misschien wel een goed idee.

Lees meer

Content VVV Idee