Lezing over het leven van schrijver Pleun Troost< Terug

Lezing/Debat

De boeken van Pleun Troost laten zien hoe de mensen in de Hoeksche Waard uit een isolement kwamen door de vooruitgang en vernieuwing. Vooral het verhaal over de tram op het eiland, vertelt hoe de mensen van het eiland naar Rotterdam gingen en daar kennis maakten met de moderne wereld.
We krijgen een historische kijk op het dagelijks leven, het geloof, de verschillen tussen rijk en arm en de verandering op het eiland waar de tijd ogenschijnlijk stil stond. Ook Numansdorp speelt een rol in deze levendige romans over de belevingswereld van onze grootouders.
Spreekster op deze avond is Will van Velsen, erelid van de Historische Vereniging 's-Gravendeel. Zij vertelt over het dorp in deze tijd en hoe dat naar voren komt in de verhalen van Pleun Troost. Verhalen, straten en namen van echte takkenbossen passeren de revue.

donderdag 26 okt 2017

toegang leden