Landzigt< Terug

Bezienswaardigheden

Molen of Gemaal

Deze ronde, stenen, grondzeiler is gebouwd in 1857 en is daarna ruim een eeuw in bedrijf geweest, waarna de molen werd stilgezet en langzaam in verval raakte. In 1975 is de molen gekocht door molenaar Hunink, die de molen samen met vrijwilligers heeft gerestaureerd. Alras maalde de molen weer voor particulieren en bakkers. Het liep allemaal zo mooi tot in 1990 een storm de molen noodlottig werd; tijdens deze storm is de molen gaan draaien waardoor een brand ontstond die de molen grotendeels verwoestte. Men ging niet bij de pakken neerzitten; er werd een stichting opgericht die zich inspande voor de herbouw van de molen en met hulp van subsidiegevers en vele vrijwilligers stond er al snel weer een complete molen.In 1992 werd de gerestaureerde molen geopend, tot op de dag van vandaag is de molen in bedrijf voor het malen van meel en cakemixen voor verkoop aan particulieren.

vrijdag
13:30 - 17:00
zaterdag
09:00 - 12:30
13:30 - 17:00

Buiten deze tijden bent u altijd welkom wanneer de molen draait en daarnaast op afspraak.

Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage in de onderhoudspot van de molen wordt zeer op prijs gesteld.

Soort gebouw
Molen