Deltapontjes rondom de Hoeksche Waard

delta pontjesEen heel andere manier om de Hoeksche Waard vanaf het water te beleven is een overtocht met één van de pontjes. Zowel aan de noordkant van de Hoeksche Waard als aan de zuidkant zijn hiervoor in de zomerperiode diverse mogelijkheden. In totaal varen er tien veerpontjes in het gebied. Ieder met een eigen karakter dus een unieke beleving. Op alle pontjes kan de fiets mee aan boord. Door het fietsknooppuntensysteem dat in de meeste gebieden aanwezig is, is het erg makkelijk om een leuk rondje te fietsen.

De brochure bevat actuele vaartijden en prijzen, maar ook informatie over wat er in de verschillende gebieden is te zien en te doen. Meer informatie > 

 

Expeditie Haringvliet
Heicondas-Tiengemeten // heicondias_rond_tiengemeten_1.jpg (36 K)De rondvaartbedrijven Hoeksche Vaart uit Zuid-Beijerland en het Hellevoetse Linquenda II verzorgen deze zomer samen de vaarverbinding ‘Expeditie Haringvliet’. De eerste vaartochten beginnen op zaterdag 1 juni. De pontjes doen Hellevoetsluis, Stellendam, Middelharnis, Willemstad, Numansdorp, Stad aan ‘t Haringvliet, Nieuwendijk en het eiland Tiengemeten aan.

In juni en september wordt alleen in de weekeinden gevaren. Vanaf 6  juli t/m augustus wordt dat uitgebreid naar zes dagen per week. 

Op de Linquenda II en de Heicondias kunnen fietsen mee. De Heicondias start in Willemstad en gaat dan door naar Numansdorp en Tiengemeten om te eindigen in òf Stad aan ‘t Haringvliet òf Middelharnis. Het eindpunt is afhankelijk van de dienstregeling. Zeilschip Linquenda II vaart van Hellevoetsluis naar Stellendam, Middelharnis en Tiengemeten, waarbij deze laatste locatie niet iedere dag zal worden aangedaan.

Kijk op www.expeditieharingvliet.nl voor alle informatie en reserveren. 

  • print