Producten uit de streek

Proef de producten van het Zuid-Hollandse land en leer de smaken uit de streek kennen.

Hoeksche Waard - paarden MariapolderIn de Hoeksche Waard staan tal van streekbewoners (op hun bedrijf) voor u klaar om u kennis te laten maken met de omgeving. Dit kan bij boerenbedrijven, maar ook een bezoek aan een paardenmelkerij  of een schapenbedrijf is de moeite waard.

Streekproducten
Boerderijen, fruit- en groentekwekers verkopen vaak hun producten aan huis. Soms hebben zij een breder assortiment in hun winkel, met producten van boeren en telers uit de regio. De boerderijwinkel van De Koningshoeve in Klaaswaal is het adres voor boerenkaas en streekproducten. Bij Beleef het & eet het ben je zelf de boer en ga je het land op om je eigen eten te oogsten. Maar ook voor eerlijk vlees kunt u direct bij de boer terecht. 

Fruit
Haal heerlijk vers Hoeksche Waards fruit bij De Kikkershoek in Mijnsheerenland. Van Herk Fruit in Heinenoord en Mijnsheerenland verkoopt tijdens de zomermaanden aardbeien, kersen en frambozen van eigen land. In juni wordt ieder jaar een echt Kersenfeest georganiseerd in de Hoeksche Waard.

 

  • print