De Biespas

zaterdag 2 jun 2018

De Biespas is het donateursprogramma van Nationaal Park De Biesbosch. Het is tevens een fysieke pas voor donateurs, waarmee zij voordelen genieten. Met een bijdrage van minimaal € 15,-- per jaar steunen Biespashouders het Nationaal Park.
Zij dragen zo bij aan het behoud van goede voorzieningen, zoals informatieborden, wandel- en fietspaden en aanlegsteigers. Met de verkregen donaties zetten Parkschap Nationaal Park De Biesbosch en Staatsbosbeheer zich in voor de ontwikkeling, de kwaliteit en het onderhoud van het natuurgebied en de bijbehorende recreatievoorzieningen.

Voordelen Biespashouders
In ruil voor hun steun genieten Biespashouders allerlei voordelen. Zij ontvangen ieder seizoen aanbiedingen voor exclusieve Biesbosch belevenissen, zoals een tocht met de boswachter of bijzondere excursie en kortingen op onder andere bootverhuur, rondvaarten of horeca. Daarnaast krijgen zij regelmatig mailings met tips van de boswachter, leuke weetjes en inspiratie voor Biesbosch beleving, zoals alternatieve (wandel)routes en activiteiten met kinderen. De aanbiedingen en voordelen voor Biespashouders komen tot stand in samenwerking met betrokken ondernemers.

Het doel van de Biespas
Het doel van de Biespas is om de Biesbosch in de toekomst voor iedereen toegankelijk te houden. Jaarlijks zoeken tienduizenden bezoekers vertier en ontspanning in het natuurgebied. Om de Biesbosch te kunnen blijven beleven, moeten voorzieningen worden gemaakt en onderhouden. Wandelpaden en vaarroutes moeten toegankelijk blijven, aanlegsteigers moeten veilig blijven, bankjes moeten worden geplaatst en netjes blijven, borden moeten de juiste informatie bieden, routes moeten worden aangegeven en picknickveldjes worden gemaaid. Onderhoud van het gebied en behoud van voorzieningen vraagt veel aandacht ťn financiŽle middelen. Met de Biespas draagt de donateur een steentje bij om ook in de toekomst van de Biesbosch te kunnen blijven genieten.

Verkooppunten Biespas
De Biespas is voor € 15,-- verkrijgbaar bij de Biesboschcentra in Dordrecht, Drimmelen, het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam en VVV's in Dordrecht, Oud-Beijerland en Oosterhout.
Tevens is de Biespas online te bestellen via www.biespas.nl. Hier is ook alle informatie te vinden over de pas, de voordelen en het doel.

  • print

VVV Idee

Tourist Day Ticket

Met het Tourist Day Ticket reis je gedurende een hele dag onbeperkt met bus, tram, metro en waterbus voor een vast bedrag door heel Zuid-Holland.

Lees meer

VVV NL App

De gratis VVV NL App biedt het grootste, meest actuele en betrouwbare aanbod van vrijetijdsinformatie.

Lees meer

Content VVV Idee