Activiteiten gaan weer beginnen

donderdag 14 mrt 2019

Met het voorjaar in het vooruitzicht starten diverse attracties en activiteiten hun nieuwe seizoen.

DordtevaarDordrecht vanaf het water, vanuit de trein of te voet
Dordrecht verkennen vanaf het water verkennen met de Dordtevaar is mogelijk vanaf 1 april. Fluisterzacht varen langs de Dordtse ‘waterwandelgangen’. Of koop het dagarrangement ‘Schuitje varen, theetje drinken’ bij VVV Dordrecht. Een leuk dagje met o.a. de Dordtevaar, stadswandeling, koffie met chocoladeproeven en lunch. Vanuit de elektrische trein vanDordrecht Tours kun je vanaf 13 april op een unieke wijze het historische centrum van Dordrecht bezichtigen. Op vier woensdagen in april en mei neemt een VVV-gids je mee voor eenSynodewandeling door het heden en verleden van Dordrecht en vertelt alles over de Synode Dordrecht.
Meer Zien & Doen in Dordrecht>

Speeltnatuur Tiengemeten-5 jaarSpeciaal voor kinderen
De kinderen kunnen weer lekker buiten spelen en op avontuur gaan inRecreatieoord Binnenmaas of in Speelnatuur Tiengemeten. Speelnatuur heeft een Ukkie-eiland en avontuurlijke speelplekken voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Recreatieoord Binnenmaas is een familiepark met kinderboerderij, speeltuin, midgetgolf en nog veel meer.Beleef deAvonturenboederij Molenwaard waar je de Hollandse natuur met diverse boerderijdieren kunt ontdekken.
Alle speeltuinen in de regio Zuid-Holland Zuid >

Nieuwpoort Cultuur snuiven
Fort Buitensluisin Numansdorp opent vanaf 20 april ieder weekend de poort voor bezoekers. Een fort met munitie- en buskruitmagazijn en bunkers. Je kunt wandelen over het terrein of een rondvaart maken. Of bezoek de musea op het Natuureiland Tiengemeten. Ook zij ontvangen weer bezoekers vanaf 1 april. HetLandbouwmuseum met machines en gereedschappen uit de land- en tuinbouw of bezoek hetRien Poortvlietmuseum met aquarellen en olieverfschilderijen van deze kunstenaar.
Op zaterdagmiddag kun je in het vestingstadje Nieuwpoort hetmuseum Het Stadhuis bezoeken. Een uniek gebouw met een inundatiesluis dat onderdeel uitmaakt van de Oude Hollandse Waterlinie.
Alle attracties in de regio Zuid-Holland Zuid>

Chinese Schouw-Sampan Het water op
Bij hetBiesboschcentrum Dordrecht is de verhuur van kano’s, kajaks, elektrische boten, fluisterboten, roeiboten en sups weer geopend. Het Hollandse deel van de Biesbosch ontdekken vanaf het water! Of ga varen met een Sampan op de Giessen.De Chinese Schouw in Giessenburg verhuurt deze Chinese rivierboten. In Alblasserdam kun je bijde Vinkenwaard sloepen en kano's huren om zelf het water op te gaan.
Alle bootverhuur in de regio Zuid-Holland Zuid >

Kamperen
De meeste campings gaan binnenkort weer open. De regio Zuid-Holland zuid heeft op dat gebied vele mogelijkheden. Van camperplaatsen op boerenerven tot luxe campings met moderne faciliteiten en comfort.
Alle campings en campererven in de regio Zuid-Holland Zuid >

  • print