Wandelroutenetwerk Hoeksche Waard

donderdag 6 sep 2018


Eindelijk is het zo ver. Het laatste deel van het wandelroutenetwerk in Zuid-Holland is afgerond. Eind september werd het wandelknooppuntennetwerk (470 km) van de Hoeksche Waard officieel geopend. Hiermee is een provinciedekkend wandelroutenetwerk van meer dan 4000 kilometer in Zuid-Holland een feit. 

Wandelroutenetwerk
wandelkaart hw // wandelkaart-hw.jpg (43 K)Het netwerk bestaat uit 470 km wandelroutes waarvan 100 km over onverharde paden gaat en 40 km over boerenland. Er zijn vele bijzondere themaroutes die de wandelaar leiden over dijken, langs kreken, bloeiende akkerranden en terrassen. Een ontmoeting met een Schotse Hooglander, een lepelaar of een bever behoort ook tot de mogelijkheden. Eén van de meest bijzondere routes loopt over een oude postroute uit de tijd van Napoleon, waarbij u her en der nog de mijlpalen kunt terugvinden. De Deltapontjes maken de aansluiting op overige wandelnetwerken mogelijk. Kijk op zuidholland.wandelen123.nl.

Wandelkaart
Handige wandelkaart Hoeksche Waard met alle knooppunten en 8 themaroutes. Schaal 1:25.000, gratis verkrijgbaar bij VVV en in de VVV-webshop.

  • print

VVV Idee

Groot familiepark

Recreatieoord Binnenmaas is een groot familiepark dat centraal ligt in de Hoeksche Waard. Met een mooi buiten zwembad, speeltuin, attracties, midgetgolf, kinderboerderij en bootverhuur.

Lees meer

Toeristische Overstappunten

Vindt u het leuk om te fietsen of te wandelen in de natuur of in een landelijke omgeving en bent u op zoek naar een nieuwe ervaring? Dan is een TOP misschien wel een goed idee.

Lees meer

Content VVV Idee