Het water op

woensdag 8 jul 2020

De regio Dordrecht, Alblasserwaard en Hoeksche Waard is zeer waterrijk en fantastisch om te ontdekken vanaf het water. Dus stap aan boord en geniet!

Dordrecht
Fluisterzacht varen onder druppende bruggen, langs doorkijkjes en kolossale pakhuizen. Rondvaartboot De Dordtevaar is een elektrisch aangedreven open boot en speciaal ontworpen voor de Dordtse waterwandelgangen. Vanwege Coronamaatregelen mogen er maximaal 16 personen aan boord en is reserveren verplicht.
Meer informatie>

Hollandse Biesbosch
Maak een rondje Hollandse Biesbosch met fluisterboot de Sterling, dagelijks van woensdag t/m zondag. Ook hier is reserveren verplicht.
Meer informatie>

Deltapontjes
In combinatie met een mooie fietstocht kun je op een heel andere manier de Hoeksche Waard vanaf het water te beleven. Een overtocht met één van de vele Deltapontjes. Zowel aan de noordkant van de Hoeksche Waard als aan de zuidkant zijn hiervoor in de zomerperiode diverse mogelijkheden. Kijk op de website voor alle informatie en Corona maatregelen.
Meer informatie >

Expeditie Haringvliet
Deze zomer zijn er weer diverse waterverbindingen voor fietsers en wandelaars tussen Tiengemeten en omliggende plaatsen.
Meer informatie>

Zelf een bootje varen
Je kunt een bootje of sloep huren en zelf gaan varen. Kijk op de website van VVV Zuid-Holland Zuid voor alle mogelijkheden om te varen vanuit de historische stad Dordrecht en door de Hollandse Biesbosch. Of peddel met een kano door de Alblasserwaard of Hoeksche Waard.
Meer informatie>

Groep(je)
Kom je met een groep(je) en wil je een boot met eigen schipper afhuren. In Dordrecht zijn er diverse mogelijkheden zoals o.a. varen met Si Barone en Sloep Dordrecht.
Rederij Giessenstroom  en Djieuwke elektroboot varen alleen op reservering in de Alblasserwaard.
Meer informatie> 

Kijk vooraf altijd even op de website van de verhuur- en rondvaartbedrijven voor de actuele informatie omtrent openingstijden en vaartijden i.v.m. de Corona maatregelen!

 

  • print