Gevonden 16
      
Toon (11 - 16 van 16)
  
1

Piershil

Piershil staat bekend om zijn heemtuin. Aan de voet van de gerestaureerde, oorspronkelijk 16e-eeuwse kerk is een terrein van krap één hectare groot ingericht als heemtuin met vijver.

Lees meer

2

Puttershoek

Puttershoek ontstond op de plak waar vroeger de streek Hoecke lag, een ‘leen’ van de heren van Putte. Het land viel in 1439, na de Sint Elisabethsvloed, weer droog.

Lees meer

3

Strijen

De gemeente Strijen ligt in het zuid-oosten van de Hoeksche Waard. De dorpen Strijen, Strijensas en Cillaershoek behoren tot deze gemeente.

Lees meer

4

Strijensas

Strijen-Sas (sas betekent sluis) werd in 1647 gesticht aan de monding van de kilometerslange havengeul die Strijen toegang gaf tot het Hollandsch Diep.

Lees meer

5

Westmaas

Het dorp ontstond na de indijking van de polders Moerkerken en Munnikenland. De heren van Strijen schonken het Munnikenland in de 14e eeuw aan de monniken van het Kartuizerklooster bij Utrecht, vandaar de naam.

Lees meer

6

Zuid-Beijerland

Het dorp Zuid-Beijerland/ Nieuwendijk is pas in 1615 gesticht en is op Numansdorp na het jongste dorp van de Hoeksche Waard.

Lees meer

Gevonden 16
      
Toon (11 - 16 van 16)
  

VVV Idee

Brochure Nationaal Landschap Hoeksche Waard

Bekijk of bestel de prachtige VVV brochure over het Nationaal Landschap Hoeksche Waard.

Lees meer

Groot familiepark

Recreatieoord Binnenmaas is een groot familiepark dat centraal ligt in de Hoeksche Waard. Met een mooi buiten zwembad, speeltuin, attracties, midgetgolf, kinderboerderij en bootverhuur.

Lees meer

Content VVV Idee