Tiengemeten< Terug

Contactgegevens

Tiengemeten
Tiengemeten 14a
3284 BE ZUID-BEIJERLAND
Tel 0186 660 214

Groep

Algemene voorzieningen ter plaatse, Attracties, Groepsarrangementen en activiteiten, Natuur, Sport en Actief

Type

Bezoekerscentrum, Excursie, Fietsverhuurbedrijf, Natuurgebied, Toeristisch informatie Punt

Omschrijving

Stap in Zuid-Beijerland op de pont naar natuureiland Tiengemeten en ervaar het vakantiegevoel. Weg van vaste wal en de hectiek van alle dag. Met als bestemming een weids eiland vol ongerepte wildernis en ouderwetse stukjes platteland. Tiengemeten ligt op zo'n half uur rijden vanaf Rotterdam, Dordrecht en Breda. Wandel of fiets over dit prachtige eiland in de Hoeksche Waard en bewonder vogels, bevers en Schotse hooglanders. Kinderen leven zich uit in Speelnatuur van OERRR.

Voor iedereen
Tiengemeten is een natuureiland met grote waarde voor planten en dieren maar is ook steeds aantrekkelijker voor de recreant. Gezinnen met kinderen, ouderen, mindervaliden én natuurlijk de liefhebber van ruige natuur, iedereen vindt er iets van zijn gading. 

Bezoekerscentrum
In het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten vind je een expositie over nieuwe wildernis in de delta. Ook kun hier, tijdens openingstijden, terecht voor informatie over het eiland Tiengemeten, een souvenir, het huren van een fiets of kleine horeca (kopje koffie/thee, sapje, beverkoek, Tientje koek of een ijsje). Op Tiengemeten kun je heerlijk wandelen: volg een route of ga naar hartenlust struinen. Je mag hier van de paden af! Alleen de routes naar de Vliedberg, recreatiehaven en Herberg zijn verhard. Het bezoekerscentrum verhuurt fietsen, kinderfietsen, tandems, een Gobike en een rolstoelbakfiets (deze laatste uitsluitend op aanvraag via e-mail: tiengemeten@natuurmonumenten.nl). Fietsen mag op de wandelpaden!

Speurtochten voor kinderen
Wil je op een leuke manier iets meer leren over de natuur? Doe dan de Spannende Ontdekkingstocht van OERRR. Tijdens deze tocht krijg je uitleg over de natuur en leerzame opdrachten om uit te voeren. Zo leer je met vogels te ‘praten’, ontdek je wie wat of wie eet en bestudeer je de wolkenlucht.
Wil je liever iets actievers? Doe dan de Boswachter Bootcamp. Hierbij krijg je actieve opdrachten in de natuur, zoals blind de weg vinden, jezelf onzichtbaar maken en de fit-test.

Gasterij de Gezusters
Geniet voor of na een wandeling of activiteit van een heerlijk kopje koffie of thee, een smakelijke lunch of een drankje op het terras bij Gasterij De Gezusters op Tiengemeten.

Openingsdata en tijden

Openingstijden zijn onder voorbehoud i.v.m Corona-crisis. Raadpleeg de website! Goede vrijdag, 1e en 2e Paasdag, Hemelvaartsdag en 1e en 2e pinksterdag is het bezoekerscentrum geopend. Op maandag en tijdens het winterseizoen kun je wel dagelijks genieten van de natuur op het eiland. De toiletten en koffie/thee zijn toegankelijk in het openbare deel van het bezoekerscentrum. De pont vertrekt ieder heel uur vanaf vast wal (tussen 10.00 uur-17.00 uur).

Overige informatie

Lidmaatschappen
Lid VVV
Ja
Recreatie
Wandelroutes
Ja
Natuurwandelingen (gids)
Ja
Fietsroutes
Ja
Verhuur fietsen
Ja
Recreatie (Watersport)
Zeilen
Ja
Vervoer
Autovrij terrein
Ja
Voor kinderen
Speeltuin
Ja
Voorzieningen betaling
Betaalmogelijkheden
Contant
PIN
Voorzieningen gehandicapten
rolstoeltoegankelijk toilet
Ja
Winkel
Acceptant VVV Cadeaubon
Nee
Acceptant Nationale Dinercheque
Nee
Type winkel
souvenirs
Zien, Doen & Beleven
Productverkoop/museumshop
Ja

Locatie op kaart

  • print